redes Facebook Twitter YouTube Issuu

Martin John Callanan

MARTIN JOHN CALLANAN
GLOBAL

Casal Solleric / Zona Base
Dates: 24 març – 3 juny 2012
Institucions: Ajuntament de Palma / Fundación Banco Santander
Comissaris: Fernando Gómez de la Cuesta i Pau Waelder

Martin John Callanan (Birmingham, Regne Unit, 1982) es defineix a si mateix com “un artista i investigador que explora les nocions de ciutadania en un món globalment connectat”. El seu treball es basa en una metòdica recol·lecció de dades, tant del seu entorn immediat com dels fluxos d’informació que circulen per les xarxes telemàtiques a nivell mundial. Posant en marxa processos automàtics o meticulosament manuals, Callanan crea obres en les quals l’experiència individual es troba amb la consciència global, i l’arxiu es converteix en l’única forma possible de relacionar-se amb el món.

Documents en forma de text, so o imatge es reuneixen per centenars o milers en peces que juguen amb la saturació de la informació alhora que ofereixen unes mínimes claus per a la seva compressió. A través d’una fragmentació màxima, la realitat quotidiana es converteix en una Weltanschauung, la visió del món sencer des de la perspectiva d’un únic individu.

Complexa alhora que visualment austera, l’obra de Martin Callanan reflecteix les pautes de l’experiència diària del ciutadà hiperconnectat, ancorat en la seva específica localització geogràfica alhora que participa en un món globalitzat, que aspira a comprendre en tota la seva complexitat a partir d’una informació fragmentada i incessant.

“GLOBAL”, la proposta de Martin Callanan per a la Zona Base del Casal Solleric, reuneix algunes de les seves obres recents entorn de la recerca d’aquesta comprensió global del món en què vivim, una recerca incessant i sempre fallida. Amb aquesta proposta, l’artista resident a CRIdA (Centre de Residència i Intercanvi d’Artistes), obre una lectura d’aquest espai subterrani com una base d’exploració, un jaciment en el qual trobar les arrels de la realitat urbana contemporània.


© Martin John Callanan: http://greyisgood.eu